Android – East Of Eden Revisited (LP)

Android – East Of Eden Revisited (LP)(Quality Vinyl Projects kiadvány) GR-140
180gr vinyl LP

Az Android 1980-ban, Debrecenben alapított progresszív zenekar. Olyan debreceni együttesekkel említhetjük együtt, mint a Color, a Phanta Rei vagy a Lux.
Az Android folyamatosan koncertezik napjainkban is. Zenéjükben egyedi, progresszív rockot kombinálnak new age, jazz és folk elemekkel.
Az East Of Eden szvit talán a legismertebb munkájuk, melyet az állapító Tőzsér József írt és először 1995-ben jelent meg kazettán. A 2009-es CD kiadás volt a zenekar első hivatalos kiadványa. Az anyagot azóta is folyamatosan játsszák, így sokat fejlődött és változott időközben.
A 2019-es East of Eden Revisited kiadásra a számokat újra hangszerelték, és High Definition minőségben fel is vették. A vinyl változat az eredeti 7 kompozíció közül 5 darabot tartalmaz. Az albumot a Djabe nemzetközileg is elismert hangmérnöke, Barabás Tamás keverte ki. Az új kevetésből Égerházi Attila, a Djabe vinylek producere készített analóg mesterszalagokat. Ezeknek a szalagoknak a felhasználásával vágták és préselték a lemezeket a hollandiai Record Industryban.

A lemez megjelenési dátuma: 2019. szeptember 16.

A zenekar tagjai
Tőzsér József – billentyűs hangszerek
Létmányi István – gitár
Nikolin Zoltán – basszusgitár
Dudás János – gitár
Mező Orbán – dob

Quality Vinyl Projects kiadvány

A kiadást és a gyártást a Gramy-H Kft. Quality Vinyl Projects szolgáltatása koordinálta. A QVP lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű maszterek felhasználásával, Európa legjobb vágó műhelyeiben készített mesterlemezekről, a kontinens legjobb minőségben dolgozó gyárában, a holland Record Industryban készül a sorozatgyártás. A lemezek a Music On Vinyl sorozatnál megszokott dombornyomott, ezúttal QVP logóval, vastag külső átlátszó műanyag boritóban kerülnek forgalomba. A Quality Vinyl Projects minőségét a nemzetközileg elismert Djabe kiadványok fémjelezték eddig, de mostantól más zenekarok számára is elérhető a szolgáltatás a felvétel készítéstől, a keverésen és az analóg maszteren át, a vágás és gyártás minden fázisáig.

MENU