Special EFX megjelenések kiadónknál

A GR1993 Records örömmel jelenti be nyolcvanas években alapított amerikai jazz/fusion/world zenekar , a Special EFX két kiadványának megjelentetését!

Special EFX featuring Chieli Minucci – Twenty Twenty 2 – GR168, 2LP

2023. szeptemberben jelent meg a Special EFX featuring Chieli Minucci – Twenty Twenty 2 dupla vinyl album, mely a zenekar legutolsó stúdió albuma, és a Special EFX 40 évét ünnepelte meg. Az eltelt negyven esztendő alatt több tucat világsztár megfordult a Special EFX zenekarban.

A lemezen ismét ismert amerikai zenészekkel dolgozott együtt Minucci, a háromszoros Emmy-díjas és Grammy-díjra jelölt gitáros, zeneszerző, producer és hangszerelő, aki 1982-ben a magyar ütőhangszeressel, George Jindával (Jinda György) alakította meg a Special EFX együttest.  A Twenty Twenty 2 alkotógárdájában ott találjuk a vokalista Maysa Leak, a basszusgitáros Jerry Brooks és Gerald Veasley, Ric Fierabracci, Dave Anderson és Gianluca Minucci, a billentyűs Lao Tizer, Jay Rowe, és Oli Silk, az ütőhangszeres Mino Cinélu és Philip Hamilton, a szaxofonos Eric Marienthal, Nelson Rangell, és Richie Cannata, a dobos Joel Rosenblatt, Lionel Cordew, és John Favicchia, a hegedűs Antoine Silverman, és a trombitás Lin Rountree nevét is.

További információ és megrendelés:

Special EFX – Return to Budapest with Love – GR-171, CD

A Special EFX (Chieli Minucci és George Jinda) az akkor még csak néhány éves zenekarként 2 alkalommal is fellépett budapesti Petőfi Csarnokban a kilencvenes évek elején. Magyarként különösen jelentős koncertek voltak ezek George Jinda, azaz Jinda György számára, hiszen Magyarországon született és csak felnőttként vándorolt ki az Egyesült Állomba. Szakcsi Lakatos Béla ekkor lépett fel először a zenekarral. Így ez az előadás ezért is emlékezetes. A Special EFX művészi irányvonalának szellemében a kompozíciók nagy része improvizáció volt, különösen a Chieli és George duett felvételei. A teltházas közönség sokkal jobban fogadta a koncerteket, mint amit a zenekar remélt. Sajnos nincs George és Szakcsi sincs már köztünk, de emlékük itt él, játékukat hallgatva.

További információ és megrendelés:

MENU