Gulli Briem

Gulli Briem alapítótagja a világszerte ismert Mezzoforte jazz-funk zenekarnak, mely a legnagyobb sikereit a ’80-as évek közepén érte el. Legnagyobb slágerük a diszkókat is meghódító Garden Party.

Gulli pályafutása során több műfajban is kipróbálta magát. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Peter Gabriel, Philip Catharine, Mornington Lockett, Tony Smith, Michael Ball, Jonn Savannah, British National Symphony Orchestra, Jim Davidson, Gunnar Thordarson, Mannakorn, Magnus Kjartansson.

Gulli Briem

2012 óta készít felvételeket és vesz részt a Djabe turnéin Európában. 2004-ben jelentette meg Earth Affair elnevezésű produkciója a Chapter One c. CD-t, melyen zeneszerzői és hangszerelői oldaláról is bemutatkozott. Az album nagy érdeklődést váltott ki, és sikereket ért el a World Music hangzást kedvelő hallgatók körében. Bekategorizálni azonban nehezen lehet ezt a zenét, hiszen nagyon sokféle elemből építkezik. 10 évet kellett várni a második felvonásra. A GR1993 Records 2014. szeptemberében jelentette meg az Earth Affair Liberté c. albumot, mely folytatja az első kiadvány építkezését, de minőségében és zeneiségében jóval meghaladja azt. A világméretű kiadásban és terjesztésében a GR1993 Records partnere a német O-Tone Records.

MENU