Solati Music

A nemzetközi sikerek után nemrégen hazatért Tzumó Árpád Solati Music együttesének Debut című albuma szeptember 9-én jelent meg. A Solati Music zenekar 2016-ban alakult. Életrehívója a nemzetközileg is elismert jazz-zongorista Tzumo Árpád, aki Herbie Hancock tanítványa volt az Egyesült Államokban. Hancock nemrégen így nyilatkozott róla: ”Tzumo’s the greatest from Hungary. He exactly very, very talented.” A formáció főként Rnb, Soul stílusban, a jazz harmóniakészletét is felhasználva, előremutató hangzásvilágot teremtett. Zenéjük egyfajta híd, mely különböző stílusokat köt össze.

A csodálatos hangú Pocsai Kriszta, mint szövegíró is közreműködik a csapatban. Kriszta jól ismert név a szakmában, a legendás londoni 606 Clubban kétszer is frenetikus sikert aratott. Ízig-vérig jazz énekesnő, aki egyben elsőosztályú komponista is. Izgalmas repertoárban vegyíti saját, világklasszis kompozícióit az ismert standerdek eredeti hangvételű feldolgozásaival.

Solati Music

A basszusgitáros, Heilig Tomi életét már kisgyermek korától a zene határozza meg, melyet szüleinek köszönhet. Édesanyja, Eszményi Viktória énekes, édesapja Heilig Gábor zeneszerző, szövegíró, gitáros. Tomi sok zenekarban játszik, például a Random Trio-ban és a Punnany Massifban is.

Snétberger Toni káprázatos dobos. Játékában érződik a tökéletes „time” és az az utánozhatatlan „feeling”, ami a Solati Music által játszott stílus alapja. A zene szeretetét ő is otthonról hozta, hiszen édesapja a Berlinben élő világhírű Snétberger Ferenc gitárművész. Tzumo és Toni egy évig közreműködtek a Snétberger Quartetben, sikeres koncerteket adva Magyarországon és külföldön.

A Solati Music tagjai:
Tzumo Árpád – billentyűs hangszerek
Pocsai Kriszta – ének
Heilig Tomi – basszusgitár
Snétberger Toni – dob

Előadóhoz kapcsolódó kiadványok

MENU