Egy MEZZOFORTE album, ahogy még sohasem hallottad

Mezzoforte – Surprise Surpreise (2LP)
180 gr solid red vinyl, only 1000 numbered copies worldwide
Remastered from the original analogue master tapes.
Audiophile edition

A Gramy-H Kft. a Quality Vinyl Projects (QVP) kiadványok sorozatában örömmel jelenti be a világhírű izlandi jazz-funk zenekar, a legendás Mezzoforte, Surprise Surprise című albumának audiofil kiadását. 37 évvel ezelőtt az album nagy slágere, a Garden Party hozta el az együttes számára a nemzetközi elismerést. A lemez első megjelenése óta számos analóg és digitális kiadást megért, de a zenekar szeretett volna most valami igazán minőségi és igényes megjelenést. Ezért döntöttek az Égerházi Attila vezette Quality Vinyl Projects mellett. A QVP a felvételkészítéstől a keverésen és a maszteringen át, egészen a lemezpréselésig a legjobb minőségű megoldásokat alkalmazza.

A fentiekből következik, hogy a zenekar Angliában, ahol a felvételek készültek 1982-ben, felkutatta az eredeti mesterszalagokat, melyek felhasználásával Barabás Tamás, a Djabe felvételek kiváló hangzásáról nemzetközileg ismertté vált hangmérnök, készített az audiofil kiadáshoz méltó új masztert. A mester lemez vágását és nyomását Európa legjobb gyárában a Record Industryban rendelték meg.

A tesztlemezek meghallgatása után több rajongó egybehangzó véleménye alapján az összes kiadás közül ez szól a legjobban. De ezt döntse el mindenki maga, aki megvásárolja a 180 grammos, a zenekar kérésére a borítóval harmonizáló vörös színű hanglemezt.

A kiadó a borító nyomtatásához is visszanyúlt a gyökerekhez, és az eredeti művészeti alkotást újrafotózva kiváló minőségben reprodukálta az eredeti dizájnt.

A lemez különleges értéket képvisel, hiszen mindössze 1000 db egyedileg sorszámozott példány készül belőle.

A lemezen szereplő előadók
Fridrik Karlsson – Guitar, Percussion
Eythor Gunnarsson – Keyboards, Percussion
Johann Asmundsson – Bass Guitar, Percussion
Gulli Briem – Drums, Percussion
Kristinn Svavarsson – Saxophones, Percussion

További zenészek
Louis Jardim – Percussion
Eirikur Ingolfsson – Percussion
Shady Calver – Voice
Chris Cameron – Voice
Steve Dawson – Flugelhorn on Garden Party
Winston Sela – OBX programming

Horns Section
Chris Hunter – Alto Saxophone, Tenor Saxophone
Bill Eldridge – Trumpet
Martin Dobson – Tenor Saxophone
Stuart Brooks – Trumpet

MENU