Elsa Valle énekes-művésznő Kubában született, jelenleg Budapesten él. A legrangosabb havannai zeneművészeti iskola elvégzése után rögtön a híres havannai Tropicana-ban kapta első elismerését. Ezt követően a legismertebb kubai és dél-amerikai fesztiválokon lépett fel. Kiugró sikere volt az egyik leghíresebb kubai fesztiválon, a “Boleros De Oro”-n. A közönség, és a szakma is a szívébe zárta. Dél- amerikán kívül természetesen Európát is bejárta számos turné keretében. Stílusát méltán nevezhetjük a tradicionális és a mai kortárs kubai éneklés érdekes és fantasztikus keveredésének.

Hangja, énekstílusa egyszerre érzéki, melankolikus, és robbanékonyan improvizatív. Több műfajban is jártas, hiszen együtt játszott olyan híres spanyol flamenco zenészekkel, mint Jose Luis Monton, Estremeno, és bizonyította tehetségét a legendás “Buena Vista Social Club”, és a Septeo Nacional előtt. Elsa három évtizede él Magyarországon. Ez idő alatt számos fesztiválon lépett fel és dolgozott a hazai jazzélet kiválóságaival. Neves színpadok gyakori vendége (Fonó Budai Zeneház, IBS, A38, Sport Aréna, Francia Intézet, Kongresszusi Központ, stb)

Zenekarában a Latin jazz syndicate-ben olyan rangos hazai jazz művészekkel dolgozott együtt, mint például a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Winand Gábor, és a jelenleg is aktív Dés László. Művészete nemcsak a jazz sztárjaival hozta össze, hanem alkalma volt ismert popsztárokkal is együtt zenélni. 1994-ben az EXODUS című magyar filmhez komponált zenét. Ugyanebben az évben szerepet kapott a Gyarmati Lívia rendezte “Szökés” című filmben. 1998-ban elnyerte a LYRA Fesztivál különdiját.

Előadóhoz kapcsolódó kiadványok

MENU